Uutiset Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta jakoi yleisavustuksia
Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta jakoi yleisavustuksia PDF Tulosta Sähköposti
25.03.2011 23:00

Kuopion Painonnostajat anoivat yleisavustusta Hyvinvoinnin edistämisen lautakunnalta n. 15 000 euroa vuodelle 2011. Avustuksella olisi ollut tarkoitus maksaa kisamatkoja juniori-, veteraani- ja yleisen sarjan kilpailijoille sekä tukea seuran toimintaa. Kuopion Painonnostajat oli vuoden 2010 menestynein kuopiolainen urheiluseura.  Seura sai avustusta vuodelle 2011 600 euroa.

Seuran johtokunta tiedusteli lautakunnalta mistä moinen avokätisyys. Saimme vastauksen kysymykseemme lautakunnan puheenjohtajalta Iiris Asikaiselta.

”Ymmärrän harminne seuranne avustuksen putoamisesta 400 eurolla. Tänä vuonna lautakunnalla oli 70.000 euroa vähemmän avustusten jakamiseen. Avustusten myöntämisessä painopisteenä olivat lasten, nuorten ja ikääntyneiden harrastus ja vapaaehtoistoiminnan edistäminen.”

Esimerkiksi Kuopion Tennisseura sai avustusta päätoimisten työntekijöiden ja ryhmänohjaajien palkkaus- ja hallimaksuihin 16 000 euroa.

"Avustettavat seurat ja yhdistykset tekevät kaikki arvokasta ja tärkeää työtä eri-ikäisten kaupunkilaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä. Seurat tarjoavat myös harrastamisen ja yhteisöllisyyden myötä mielekkään ja terveen elämän mahdollisuuksia. Kaupunki arvostaa tätä toimintaa myös avustusten jakamisen kautta.”

Kuopion Isänmaallinen Seura ry sai toiminnan kehittämiseen historian ja perinteen tallentamisessa ja tunnetuksi tekemiseen avustusta 10 600 euroa.

Kuopion Painonnostajat tukevat eri-ikäisten liikuntaharrastusta ja kilpailutoimintaa kansainväliselle tasolle asti ja näin edesauttaa mielekkään ja terveen elämän mahdollisuuksia. Saimme avustusta 600 euroa…

”Yksittäisen seuran toimintaa ajatellen avustussummat ovat useimmissa tapauksissa pieniä ja kattavat huonosti toiminnan kustannuksia. Kuluvana vuonna kehitämme avustusten myöntämisen prosessia niin että seurat ja yhdistykset osallistuvat valmistelussa paremmin vuoropuheluun ja ovat myös tietoisempia myönnettävien avustusten suuruudesta ja näin voivat varautua paremmin tulevan vuoden toimintaan.”

Luovantoiminnan yhdistys ja Kuopion Talviuimarit saivat 0 euroa. Seuraavaksi vähiten sai Kuopion Painonnostajat  600 euroa. Kolmanneksi pienimmän avustuksen sai Kuopion Mimmifutis ry. He saivat 3000 euroa.

Eniten avustuksia saivat Kuopio Tanssii ja Soi ry (300 000 €), Tanssi Taiteen Tuki ry (130 000 €), Tanssi Teatteri Minimin Kannatusyhdistys (71 000 €), ANTI -Contemporary Art Festival ry (73 000 €) ja Victor Barsokevitsch - Seura ry (59 000 €). Urheiluseuroista eniten avustusta sai Juniori Kalpa ry (31 000 €).

Kuopion Painonnostajat kiittää Hyvinvoinnin edistämisen lautakuntaa saamastaan avustuksesta vuodelle 2011.

Kaikki Hyvinvoinnin edistämisen lautakunnan jakamat yleisavustukset vuodelle 2011: Yleisavustukset.pdf (15,9kt)

Viimeksi päivitetty 28.03.2011 19:04