Uutiset Klassisen penkkipunnerruksen SM 22.-24.2.2019, Sotkamo
Klassisen penkkipunnerruksen SM 22.-24.2.2019, Sotkamo PDF Tulosta Sähköposti
26.02.2019 16:17

KISARAPORTIT Klassisen penkkipunnerruksen SM Masters ja avoin Sotkamo 22.-24.2.2019.

Teksti ja kuvat Hanna Kuokkanen ja Tanja Korhonen

 

 

Tanja Korhonen SM1 ja SM3Tanja Korhonen SM1 ja SM3

 

Sotkamon Visan hienosti ja erittäin ammattimaisesti järjestämät penkki SM:t kisailtiin Sotkamon lukiolla tarkoitukseen oikein hyvin soveltuvissa tiloissa. Kisalava oli laitettu hienosti ja sponsoreita oli näyttävästi mukana, visuaalinen ilme oli kerrassaan erinomainen.  Sotkamossa selkeästi tuetaan lajia kuin lajia! Hauska idea oli viralliset kisapaidat, joissa edessä oli isolla teksti ”Paljo penkki”. Niitä näkyikin sekä kilpailijoilla että yleisön joukossa. Yleisöä ei valitettavasti paikalle paljoa kertynyt, mutta kannustusta riitti silti.

 

Kuopion Painonnostajista kisoissa tulilla olivat Hanna Kuokkanen ja Tanja Korhonen. Hanna kisasi naisten avoimessa luokassa alle 63-kiloisissa ja Tanja N40 alle 57kg ja avoimissa alle 57kg.

 

Masters luokat kisasivat lauantaina ja punnitus alkoi mukavan ajoissa, jo heti kello 8 aamulla. Kisat käynnistyivät klo 10.00. Nostajia oli jäänyt melko paljon pois, ja kun nostajia oli molemmissa ryhmissä yhteensä noin 20, oli kisa käyty nopeasti. Tanjalle taskuun lauantailta jäi SM-kultaa tuloksella 72,5kg, joka tuli toisella nostolla kevyesti. Kolmannessa nostossa tangossa oli 75 kiloa, mikä olisi pitänyt olla täysin nostettavissa. Tekniikka kuitenkin hajosi nostossa, ja se oli siinä. Henkilökohtainen kisaennätys parani 2,5kg, vähän mutta kuitenkin.

 

Sunnuntaina aamu alkoi samaan aikaan kuin edellisenäkin päivänä. Molemmat naiset ylsivät omaan painoluokkaansa kevyesti, ilman suurempia jännityksiä. Tosin varsinkin Tanjaa hotelliaamupala olisi houkutellut mukaan otettua ”take away rahkakuppia” enemmän.

 

Tanja aloitti oman sarjansa kevyellä 67,5 kilon nostolla. Edellinen päivä tuntui lähinnä alaselkää kaarelle vietäessä, ei pahasti muutoin. Hanna nosti kevyesti ensimmäisellä 75 kiloa. Toisen kierroksen nostonsa Tanja tyri ja 72,5 kiloa jäi puoleen väliin. Hannalla sen sijaan nousi kevyesti 77,5kg. Kolmas yritys toi Tanjalle tuloksen 72,5kg, kuten edellisenäkin päivänä ja sillä avautui SM pronssi. Hannalle kolmas nosto 82,5 kiloa oli sunnuntaina liikaa, mutta Hannan varsinainen tähtäin onkin voimanoston SM:issä Ylitorniolla jo kolmen viikon kuluttua näistä kisoista.

 

Kisojen suola ja sokeri ovat mukavat ihmiset, ja näissä tapahtumissa onkin erityisen hienoa nähdä vanhoja tuttuja ja saada uusia! Kainuulaisella letkeydellä oli suuri merkitys kisojen hyvässä fiiliksessä. So-Vi:n innokkaat ja ahkerat vapaaehtoiset talkoolaiset toivat tapahtumaan hyvää draivia.

-Tanja

 

Tanja Korhonen SM1Tanja Korhonen SM1

 


Lähdin kisaamaan vailla suurempia odotuksia. Klassisen voimanoston SM-kilpailuun on aikaa enää kolme viikkoa, joten penkkiin ei voinut oikein herkistellä. Jos nämä karkelot olisivat olleet yhtään kauempana, olisin jättänyt ehdottomasti välistä, mutta koska minun vinkkelistäni kyseessä oli "kotikisat", olihan niihin osallistuttava. Arvoin kahden sarjan välillä, ja päädyin ilmoittautumaan alle 63-kiloisten sarjaan.

 

Viime kuukausien aikana penkkitreenit ovat olleet aikamoista taiteilua. Olen treenannut yksin, ilman käsilleantajaa ja turvarautoja, mikä on vaikuttanut treenien laatuun. Siksi vähän pelotti, osaanko enää koota nostoasentoa ja noudattaa tuomarimerkkejä. Myös meneillään oleva painonpudotus aiheutti epävarmuutta. Noh, ensimmäistä kertaa nostourani aikana pääsin tankkaamaan oikein kunnolla ennen kisaa, kokemus sekin.

 

Aloituspainoksi laitoin 75 kiloa, jonka arvelin olevan melko varma rauta. Aloitus tuntui vähän tahmealta, joten seuraavaan pyysin vain 77,5 kiloa. Toisessa nostossa jo muistin, miten sitä oikein kuuluu penkata, ja nosto tuntui paljon vakaammalta kuin ensimmäinen. Tunsin, etten ole huippuiskussa, mutta siitä huolimatta lastautimme viimeiseen 82,5 kiloa, jolla olisin kivunnut neljänneksi, sarjani kevyin nostaja kun olin. Onnistuessani olisin myös sivunnut ennätystäni. Yritys oli huono, asento lässähti ja tanko jäi rintaan.

 

Jossittelu ei auta, joten treenit jatkuvat kohti seuraavia koitoksia. Kiitos tukijoukoille ja Sotkamon Visalle, joka oli jälleen kerran järjestänyt erittäin hienot kisat!

-Hanna

 

 

Tanja Korhonen N40 KultaaTanja Korhonen N40 Kultaa

 

Tanja Korhonen SM3Tanja Korhonen SM3

 

Hanna Kuokkanen ja Tanja KorhonenHanna Kuokkanen ja Tanja Korhonen

 


Tulokset

 

 

Viimeksi päivitetty 26.02.2019 16:21