Uutiset Tapani Puhakka Masters MM-kisoissa
Tapani Puhakka Masters MM-kisoissa PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Petri Kokkonen   
27.10.2022 09:41

 

08.-15.10.2022 pidettiin Masters voimanoston MM-kilpailut Kanadassa (St. John's), joista Tapani Puhakka saalisti ensin klassisessa yhteistulos pronssia ja myöhemmin vielä varusteilla yhteistulos hopeaa.

 

MM HopeaMM Hopea

 

Teksti ja kuvat Tapani Puhakka ja IPF

 

Tapanin 15 ja 16 MM-kisa voimanostossa kisailtiin Kanadassa 8. ja 13.10.2022. Ensin klassinen- ja muutaman päivän kuluttua varustekisa.

Kuopiosta lähtö torstaina 6.10 aamukoneella Helsinkiin, siitä Mynchenin kautta pitkä lento Montrealiin ja siitä sitten St. John'siin. Olin hankkinut kalleimman ja nopeimman lennon. Piti onnistua 18 tunnissa H:ki- St.Jonh's. Mynchenissä tuli kolmen tunnin viivästys, ei ehditty St.Johnsin koneeseen ja täytyi yöpyä Montrealissa. Aamulla sitten St.John'siin jossa oltiin 12 tuntia aiottua myöhemmin. Korvauksia pitäisi tulla se vakio 600 €.

Seuraavana yönä sitten lavalle. Kyykyssä ja penkissä pronssi mutta maastanostossa katsottiin että olisi mahdollisuus hopeaan, jätettiin toinen veto väliin ja katsottiin mitä hopeaan tarvitaan. Rauta nousi hyvin ja laji hopea varmistui. Ei muuta kuin neljä mitalia kaulaan.

 

SaakutirallaaSaakutirallaa

 

Sitten huollettiin seuraava päivänä Lars Lampista jonka kanssa oltiin 18 vuotta sitten Intiassa MM-kisoissa. Me kaksi oltiin jäljellä tuosta joukkueesta. Larsille yhteistulos hopeaa tasatuloksella. Maamme laulua odotettiin mutta Lars oli kilon painavampi kultaa vieneestä kanadalaisesta.

Sitten muutama päivä ympäristöön tutustumista ja torstai aamuna taas lavalle. Oli varustekisan vuoro. Penkkipaita ja polvisiteet olivat minun varusteet. Eri miehet oli vastassa kuin klassisessa. Kaikilla vähintäin yksi polvinivel titaania. Kyykyssä pronssi, penkissä hopea ja sitten vetämään. Nyt yritettiin yhteistulos hopeaa. Usan kaveri oli kevyempi joten tasatulos ei riittäisi. 2,5 kg enemmän oli vedettävä. Rauta nousi yllättävän hyvin, ehkä olisi vielä vitosen kärsinyt laittaa jos olisi ollut pakko. Ja näin palkintopallille mm. ratsupoliisin käteltäväksi.

 

Palkintojen jakoPalkintojen jako

 

Seuraavana päivänä taas Larsin huolto, jolla oli nyt vatsa sekaisn ja olo kehno. Aloituksia jouduttiin muuttamaan. Kyykky jäi aloituspainoihin mutta penkissä tuli lajikulta. Vedossa varmistettiin hopea. Voittaja sama kuin klassisessa kanadan Ron Srong eli vahva Ron.

 

Ystävyyttä yli rajojenYstävyyttä yli rajojen

 

Kyllähän yhteistulos kulta sai odottaa Suomen joukkuetta, kahdeksan miestä ja kahdeksan naista oli yrittämässä. Tulihan se lopulta ja savolaisnostajalle. Leppävirran Nina Honka varustekisassa saavutti sen

 

Seuraavana päivänä perjantaina kotimatka ilman suurempia ongelmia ja lauantai-iltana Kaavilla. ILMAN LÄHTÖÄ EI OLE PALUUTAKAAN.

 

Nyt on 16 MM-kisaa voimanostossa takana lisäksi on kaksi penkin MM-kisaa takana joten 18 yhteensä. EM kisat ovat sitten erikseen ja onhan noita SM kisojakin joitakin ollut. Näyttää n. 80 kisaa olevan kertymä.

 

Kisa paita ja mitalitKisa paita ja mitalit

 

terv.Tapani

 

Haravoimaan...Haravoimaan...

 

 

Klassisen tulokset

 

Varuste tulokset

 

.

Viimeksi päivitetty 27.10.2022 10:23