Uutiset Suomen vahvin voimanostoseura vuosimallia 2015
Suomen vahvin voimanostoseura vuosimallia 2015 PDF Tulosta Sähköposti
28.09.2015 21:40

MitalistitMitalistit

 

Voimanoston joukkue SM-kilpailut pidettiin 26.9.2015 Kankaanpäässä.

Kuopion Painonnostajat voitti kultaa joukkueella Johanna Kankus, Jere Savolainen, Tuomas Lukkari ja Jyrki Koivisto.

Joukkue kulta kruunasi seuran 40 vuotis juhla vuoden.

Kilpailevat joukkueet olivat KP, TVN, KaVo I, RAYVO ja KaVo II

Tulokset

 

Kuljetuksesta iso kiitos Kuopion Delta Autolle

 

Kulta joukkueKulta joukkue

 

 

Kilpailijoiden henkilökohtaiset kisaraportit:

 

Johanna KankusJohanna Kankus

Joukkuekisat ovat jotain todella erilaista kuin normaalit yksilökisat niin tunnelmaltaan kuin kilpailuna. Vanhana joukkueurheilijana rakastan yhteisöllistä joukkuetunnelmaa, kun teemme yhdessä työtä yhteisen tavoitteen eteen; voiton! Joukkueessa on myös se hyvä juttu, jos itsellä sattuu olemaan huono päivä, niin jollain muulla voi olla sen sijaan paras päivä. Kokonaisuus ratkaisee ja se, miten joukkue mukautuu tilanteisiin.

Oma kisa oli tänään huono. Nostin hiukan alle perussuorituksen, kun tarkoituksena oli nostaa tämän vuoden paras suoritus. No sitä ei nähty, mutta nähtiin paljon muiden joukkuetovereiden onnistuneita suorituksia. Yhteishenki ja muiden onnistuneet suoritukset poistivat hiukan pettymystä omasta suorituksesta ja palkintopallilla kaulaan ripustettu kultamitali sinetöi ihan ok maun.

Kaikki ei kuitenkaan ole hattaroita ja vaaleanpunaisia asioita, vaikka kultamitali ripustettiinkin kaulaan. Pakko sanoa, että nämä kisat olivat minun nostourani huonoiten järjestetyt SM-kilpailut. Jos joudun jo heti alkuun mainitsemaan juryn jäsenille nostolavan puutteellisuuksista ja sääntöjen vastaisuuksista nostajan roolissa, niin ei se paljoa imartele järjestävää tahoa. Kisoissa oli paljon ongelmia, jotka vaikuttivat omaan suoritukseen. Tankoon lastautettiin useaan otteeseen vääriä painoja ja nostojen välit venyivät parhaimmillaan 20 minuuttiin. Eniten harmitti minun viimeinen kyykkysuoritus. Odotin 20 minuuttia toisen ja kolmannen kyykyn välissä, että pääsisin lavalle. Kierrokset nostojen välissä ovat korkealla ja erilaiset tekniset viat viivyttivät kisan jatkumista. On erittäin energiaa vievää pitää oma vireystaso sellaisella tasolla, jota minulta vaaditaan omiin ennätysrautoihin. Viimeiseen kyykkyyn mentäessä lihakset kerkesivät kylmettyä ja fiilis oli hävinnyt ja latauksen tilalle oli tullut pelko loukkaantumisesta. Urheiluhalli oli erittäin kylmä ja mietittiinkin huollon kanssa viimeisen noston väliin jättämistä loukkaantumisen välttämiseksi. Jos kyseessä ei olisi ollut joukkuekisan,vaan yksilökisat, niin minä olisin pakannut laukkuni ja lähtenyt pois kisapaikalta. Kisojen järjestelytaso ei ollut lähelläkään SM-kilpailutasoa ja se harmittaa, että joukkuekisa ei saa samaa arvostusta kuin yksilö. Mainitsinkin sanan juosten juostu raportoidessani kisoista ystävilleni.

Olen kuitenkin kiitollinen Kuopion joukkueelle. Kiitos huollolle, joukkueenjohtajalle ja nostajille. Oli mahtavaa olla osana joukkuetta. Meidän välillä tunnelma oli hyvä ja kaikki kannustivat toisiaan. On iloa kuulua tähän seuraan. Sydänhymiö. Toivottavasti tulevaisuudessa joukkuekisaa ei lopeteta, vaan ne jatkuvat ja saavat jatkossa ansaitusti saman arvostuksen SM-kisana kuin yksilökisatkin.

-Johanna-

 

Jere SavolainenJere Savolainen

Kisa-aamuna ei uskaltanut aamupalaa syödä, kun pelkäsi puntaria. No, pelko oli melkoisen turha, sillä tämä voimanostajan alku painoi vaa’alla vaivaiset 91.29kg, eli varaa on siis vaikka vähän lihoakin!

Sitten itse kisaan. Puntarin jälkeen tankattiin hyvin ja alettiin siinä sitten pikkuhiljaa lämmittelemään kyykkyä varten. Lämmittelyt tuntuivat totuttuun tapaan hirveiltä, rauta painoi niskassa ja siinä välillä mietti, että osaako sitä enää kyykätäkkään. Osattiinhan sitä jotain! Lavalla aloituspainona 220kg, joka otettiin varmasti pois. Toiseen nostoon 230kg ja sekin keppeetä. 235kg oli viimeinen rauta, joka meikäläiselle lastattiin. Hirvee psyykkaus, karjunta ja epämääräinen örinä päälle ja ei kun lavalle. Kunnolla happee palkeisiin ja ensin alas ja sitten ylös. Ei mitään ongelmia ja hyväksytty nosto! Niin mahtava fiilis, kun kyykky kulki!

Sitten penkkiin. Ennen lämmittelyjen aloittamista iski huoltajana toiminut Miksu meikäläiselle lämpölinimentit selkään. Lähti kyllä krampit, mutta kun ei ole tottunut semmoiseen lämpöön, niin tuli aika puskan takaa. Lämmittelyt kuitenkin meni hyvin ja sitten oltiin valmiita lavalle.

Kuten jokainen tietää, penkki ei koskaan ole ollut se meikäläisen lempilapsi näissä voimailukarkeloissa. Kiitokset jo tässä vaiheessa penkkivalmentajalleni Seppo Räsäselle, nyt homma toimii. Penkit aloiteltiin tuomarien valvovien silmien alla turvallisella 125kg:lla. Varma nosto, vaikka merkkejä saikin odotella rinnalta lähdössä jokusen tovin (eli muutaman sekunnin). Toiseen lastattiin 132.5kg ja sekin oli vielä hyvä nosto, vaikka vähän tärisyttikin nostettaessa. Viimeisellä sitten 135kg, joka lähti rinnasta hyvin, mutta hyytyi jostain syystä 10 senttiä ennen valmista. No, ensi kisoissa tulee heittämällä! Penkissä ollaan kuitenkin menossa oikeaan suuntaan, vaikka tällä kertaa tulikin vain tuo 2.5kg lisää kisaennätykseen.

Viimeisenä oli vuorossa maastaveto. Lämmittelyissä ei suurempia ongelmia, rauta painoi, mutta niinhän sen pitääkin! Sitten lähdettiin odottelemaan omaa nostovuoroa. Aloitukseen tuttu ja turvallinen 230kg ja sujuva esitys. Toiseen lastattiin kisaennätys 255kg, joka oli sekin hyvä nosto, painoi tasan saman verran kropassa kuin aloituskin. Viimeiseen lastattiin sitten 272.5kg, joka oli ollut uusi Suomen ennätys. Henkinen lataus oli täydellinen, mutta kyseisen raudan päivä ei vaan ollut vielä tänään. Joko se oli lattiaan liimattu, tai ei vaan ollut miehessä voimaa. Ensi kerralla tuo nosto kuitenkin on meikäläisen!

Yhteistulokseksi saatiin siis mukavat 622.5kg, joka on meikäläisen viralliseen kisatulokseen 32.5kg lisää. Ihan hyvä tulos, mutta lisää on tulossa! Niinhän sitä sanotaan, että nälkä kasvaa syödessä...

Haluaisin tässä raportin päätteeksi kiittää Kuopion Painonnostajien kisajoukkueen muita nostajia: Tuomasta, Johannaa ja Jyrkiä. Hienoa oli nostaa teidän kanssa näissä karkeloissa! Lisäksi kiitokset huoltajille: Maiju, Mika ja Seppo, teitte juuri sitä arvokasta työtä, joka mahdollisti meidän kaikkien nousemisen sille korkeimmalle pallille. Viimeisenä vielä iso kiitos seuramme pj:lle, Iso-Pepelle, joka toimi joukkueenjohtajana ja hommasi meille kulkupelin, millä kisapaikalle päästiin, mahtavaa. Vielä kerran KIITOS kaikille kisaporukassa!

Yleisesti haluan vielä kiittää valmentajiani Sami Hakkaraista ja Seppo Räsästä, ilman teitä ei ois meikäläinen tuolla lavalla nostanut! Kiitos myös KaVolle kisojen järjestämisestä ja iso kiitos kaikille, jotka ovat meikäläisen nostouraa tähän mennessä jollain tavalla tukeneet ja mukana olleet!

Tästä jatketaan kohti nuorten klassisen voimanoston SM-kisoja marraskuussa!

-Jere-

 

Tuomas LukkariTuomas Lukkari

Sain kunnian osallistua Kuopion joukkueessa Kankaanpäässä järjestettäviin joukkue-SM kisoihin. Tiedossa oli jo että Kuopion joukkue on kovassa iskussa ja ilmoittautuneista joukkueista olimmekin ennakkosuosikkeja.

Kisa-aamu. Pehmeä olo. Ei kiinnosta. Pelottaa. Ei kun aamupalalle ja kisatsemiä hakemaan. Painon kanssa ei itsellä ongelmia ja sain rauhassa syödä aamupalaa.. Sen minkä sai alas menemään. Sitten oli aika suunnistaa kisapaikalle, joka oli järjestetty oikein hyvin. Lämmittelytilaa oli riittävästi sekä nostolavan tuntumassa myös tilaa hyvin, missä sai hermoilla vapaasti.

Puntari ei tuonut mitään yllätyksiä, paino karvanverran alle 115 kg. Ja ei kun tankkaamaan. Kisatsemi alkaa löytymään kun ensimmäisen ryhmän nostajat alkavat lämmittelemään. Omat lämmittelyt menee totuttuun tapaan, reippailla koroilla 15 kiloon alle aloituspainon. Roppa tuntuu yllättävän hyvälle eikä rauta paina selässä.

Ensimmäinen kyykky 250 kg. Järkyttävä hermoilu ja pelko että jää monttuun, vaikka paino on sellainen millä reeneissä tehdään sarjoja. Tanko niskaan ja kyykkäämään. Kyykky onnistuu mallikkaasti vaikkakin kisalavan matto pääsi pikkuisen yllättämään nahkeudellaan. Jalat ”jumitti” mattoon ja asento jäi hieman huonoksi. 3 valkoista lamppua ja lavahuoltaja Miksulle viesti, että 20 lisää. Toinen kyykky ja 270 kg. Vähän syttyjä ja rauta nätisti ylös. Viimeiseen 280 kg, mikä toisi omaan ennätykseen 5 kg lisää. Tanko niskaan, asento huolella ja ei kun kyykkyyn. Rauta nousee hitaasti, mutta varmasti loppuasentoon. 3 valkoista lamppua lävähtää tauluun ja uusi kyykky enkka plakkarissa.

Penkin vuoro. Ensimmäisen ryhmän penkkejä katsoessa huomattiin, että merkit on kohtalaisen pitkiä. No olkoon. Eka penkki 150 kg, joka tulee kohtalaisen kivuttomasti ylös, 3 valkoista. Pitkät merkit ottaa päähän kun romu tuntuu raskaammalle mitä se oikeasti on. Seuraavaan nostoon 165 kg ja vähän alkaa mietityttää merkkien pituus nostotehoon. Tässä välissä Jyrki neuvoo omien nostojen lomassa, että jätäppä paino lepäämään kevyesti rinnalle. Teen työtä käskettyä ja paino tuntuu kevyemmälle kuin ensimmäinen ja 3 valkoista tauluun. Viimeiseen 175 kg. Tällä oma enkka paranisi sen 2,5 kg. Jyrki kuulee suunnitelmasta ja tulee sanomaan, että ”laita se 180 nössö, se asuu sussa”. Ei kun Miksulle sanomaan, että pistetään se 180 kg. Nyt alkoi jännittää. Ei kun hakemaan kunnon sytyt, tanko käsille, tanko rintaan ja ylös. Hitaasti, mutta varmasti. Katse tauluun ja 3 valkoista pamahtaa tauluun. Enkka parani sen 7,5 kg, mikä oli todellinen ylläri!

Vedon vuoro. Aloituspaino 270 kg. Tangosta kiinni ja romut ylös. Toiseen 290 kg, millä päästään 750 kg yhteistulokseen. Toinen nosto tuntui helpommalle kuin ensimmäinen. Viimeiseen 305. 2,5 kg lisää ennätykseen. Tangosta kiinni, paino tulee tosi hyvin ylös. Lähellä loppuasentoa alkaa oikean käden sormet lipeämään ja siinäpä se sitten oli. Romut tonttiin, ennen tuomarin merkkiä ja hylkyyn. Harmitti, mutta pääasia oli, että Kuopion Painonnostajat oli uusi joukkue-SM kultamitalisti!

Suuri kiitos kuuluu huoltajillemme Seppo Korhoselle, Mika Parviaiselle sekä Maiju Sutiselle. Hyvien huoltajien kanssa ei tarvitse itse huolehtia muusta kuin nostamisesta. Järjestäjälle myös erityismaininta toimivista kisapuitteista sekä toimista että koko kisa saatiin järjestettyä! Tietenkin kiitos kuuluu myös joukkuekavereille Johannalle, Jerelle ja Jyrkille jotka oli tsemppaamassa koko kisan ajan. Hieno reissu jolle saatiin äärettömän hieno päätös!

-Tuomas-

 

Jyrki KoivistoJyrki Koivisto

Joukkue SM 2015. Kultaa tuli mut ei mun ansiosta. Ehkä huonoin reenijakso ikinä toi ehkä huonoimman kisan ikinä. Huono reenijakso johtui pikkuvammoista jotka kärjistyivät rintalihas vammaan ja kisaviikon kuumeeseen. Siitä johtuen jäi reeni ottamatta kisaviikolla ja ukko kuin kumia.
Kyykky: avaus 240 ylös. 250 monttuun ja siellä oli. No mas
Penkki: reistaileva rintalihas jolla ei edellisellä viikolla voinut nostaa kuin 100 kg antoi 150 toisella ilman pahoja kipuja. Jätettiin siihen kun ei tarvetta repiä itteesä kappaleiks.
Mave: ainut pilkahdus valosta 250 avaukseen että on varma. Todella vaikea. Toiseen pyysin miksulta "260 tai jotain".  (Kertoo paljon asenteesta) Miksu laittoi 265. Vähän peliä ja helposti ylös. Siitä innostuneena 5kg alle ennätyksen 285 joka oli just se päivän rauta. Päivän opetus. Älä o nössö! Ja ei voi +85% rautoja nostaa iha älyttömän pitkään käymättä useampaa viikkoa alhaalla välillä.  Saattaa sattua jotain. Kiitti ja kuitti.

-Jyrki-

 

 

 

 

Viimeksi päivitetty 30.09.2015 11:45