Etusivu Uutiset Opiskelijoiden klassisen voimanoston SM-kisoista Hanna Kuokkaselle pronssia.
Opiskelijoiden klassisen voimanoston SM-kisoista Hanna Kuokkaselle pronssia. PDF Tulosta Sähköposti
03.04.2017 11:26

Opiskelijoiden klassisen voimanoston SM-kilpailut käytiin 2.4.2017 Tampereella. Sijoitukset Wilk's pisteiden mukaan.

Kuopion Painonnostajista kisaamassa olivat Hanna Kuokkanen (Itä-Suomen Yliopisto), Jere Savolainen (Savonia-ammattikorkeakoulu) ja Tuomas Puhakka (Itä-Suomen Yliopisto).

Tekstit ja kuvat: KP       Videot: Tuomas Puhakka

 

Hanna Kuokkanen nosti pronssia yhteistuloksella 347,5kg (125-72,5-150) 373,98Wilk's. Kaikki Hannan ennätys tuloksia.

 

Vielä viisi viikkoa sitten olin sitä mieltä, että jätän tämän kilpailun väliin, kun mikään ei kulje. Pari yötä nukuttuani pyörsin päätökseni ja aloitin kilpailuun valmistautumisen. Jostain syystä jännitin kilpailua enemmän kuin ennen. Viimeisen viikon ajan olin suorastaan vaaraksi itselleni ja ympäristölleni, koska en osannut keskittyä mihinkään, unohtelin asioita ja törttöilin muuten vaan. Tulee kalliiksi nämä kisaviikot, kun joutuu muun muassa maksamaan parkkisakkoja ja ostelemaan uusia vaakoja.

Painonhallinta meni nappiin, sillä kisavaa’alla painoin 62,83 kiloa. Oli hyvä lähteä nostamaan, kun ei ollut liian laiha olo niin kuin monesti aiemmin. Paljon tuntuu vajaa kilokin vaikuttavan, ainakin korvien väliin. Avasin kilpailun rohkeasti 120 kilon kyykyllä, joka oli aika nätti suoritus. Toinen kyykky (125 kiloa) ei sitten ollut nättiä nähnytkään. Paketti hajosi täysin ja tanko muljahti niskaan, mutta sain runtattua kyykyn ylös. Taistelusta huolimatta tuomio oli kolme punaista. Hylätyn kyykyn jälkeen iski epätoivo ja olin jo valmis lähtemään maitojunalla Kuopioon, mutta onnistuin jotenkin tsemppaamaan itseni viimeiseen kyykkyyn. Toinen yritys 125 kilolla ei tuntunut yhtään paremmalta kuin ensimmäinenkään, mutta meni läpi äänin 2-1. Vaikka ennätys tuli, olin hyvin pettynyt kyykkäämiseeni.

Penkin aloitin helpohkolla 65 kilolla, ja toiseen nostoon lastattiin 70 kiloa, joka oli uusi ennätys. Nosto onnistui täydellisesti, vaikka alaselkäjumin vuoksi en päässyt parhaaseen nostoasentoon. Päädyin ottamaan viimeiseen nostoon 72,5 kiloa, ja nousihan se. Penkkiennätys kohentui siis viidellä kilolla! Jälkeenpäin ajateltuna olisi kannattanut olla rohkea ja kokeilla sitä 75 kiloa, sen verran kevyt se 72,5 kiloa oli.

Veto tuntui lämmittelyistä saakka hyvältä. Treenin kevennys ja lepo ennen kisoja oli saanut lantioseudun jumit aukeamaan, joten leveään vetoasentoon pääseminen ei tuottanut minkäänlaisia hankaluuksia. Ensimmäinen veto (135 kiloa) oli helppo, joten jo toiseen nostoon lastattiin ennätysrauta 145 kiloa, joka myös tuli aika vaivattomasti ylös. Viimeiseen pyysin mukavan tasaluvun eli 150 kiloa ja päätin, että sen minä hitto vie otan. Nyt sai jo tosissaan vetää, mutta niin vain tauluun lävähti kolme valkoista. Jes!

Yhteistulokseksi sain 347,5 kiloa, eli yhteistulosennätys koheni 15 kiloa. Tulos riitti pronssiin, eikä hopeaankaan olisi tarvittu kuin pari wilksiä lisää. Kokonaisuudessaan kisasta jäi ihan hyvä mieli. Kyykyn räpeltäminen tietenkin harmittaa, mutta penkissä ja vedossa sain tehtyä tasapainoisia suorituksia. Kiitos loistavalle huoltajalle Tiia Häklille sekä seurakaveri Jere Savolaiselle porukoineen, oli mukava reissu. Iso kiitos Jyrki Koivistolle luotsaamisesta, on sinulla kyllä kunnioitettavan pitkä pinna. Kiitos myös Pepe, Seppo ja koko KP:n poppoo tuesta ja kannustuksesta.

 

Hanna Kuokkanen OSM3Hanna Kuokkanen OSM3

 

Jere Savolainen oli 6. yhteistuloksella 647,5kg (240-142,5-265) 408,70Wilk's.

 

No, sehän ei ihan mennyt niin kuin elokuvissa. Painon kanssa ei mitään ongelmia, alipainoinen nostajanalku löytyi sieltä puntarin pysähtyessä lukemiin 92,08 kiloa pelkkää raakaa lihasta valmiina nostamaan. No, kyykyn lämpät alkuun ja lavalle.
Kyykyssä otettiin kevyempi aloitus, 230kg, joka nostettiin helposti ylös hyväksytysti. Seuraavaan 240kg, johon joutui laittamaan jo vähän yritystä, mutta ei tuottanut sekään sen kummoisempaa vaivaa. Viimeiseen lastautettiin oma ennätykseni 250kg, josta lähdettiin hyvällä tarmolla ottamaan revanssia SM-kisojen jäljiltä. No, tässä taistelussa rauta vei voiton uudelleen, eikä ollut yrityksen puutteesta kiinni. Kompastuskiveksi veikkaisin tässä yrityksentekeleessä sitä, että yritin ottaa takapuolellani lattian kautta vauhtia, siinä melkein onnistuenkin. Aivan liian syvä kyykky, niin kuin tapoihini kuuluu.
No, seuraavana oli vuorossa penkki, joka on meikäläisellä reeneissä kulkenut Seppo Räsäsen luomin ohjenuorin paremmin kuin hyvin. Lavalle astellessani oli siis varma olo siitä, että nyt onnistuu, mutta toisin kävi. Ensimmäinen yrittämä oli 135kg, joka nousi helposti. Toiseen yritykseen omat kisaenkat 142.5kg, joka ei sekään painanut mitään. Penkin Grande Finaleksi olimme Sepon kanssa ajatelleet 150 kiloa, joka sitten pyydettiinkin. Tarmoa täynnä lähdin nostoani yrittämään ja sain kuin sainkin tangon irti rinnasta… Vain huomatakseni että n. 7 senttimetriä myöhemmin se pysähtyisi kuin seinään. Ei auttanut itku markkinoilla ja penkistä kuitenkin pikkuinen taisteluvoitto, 2.5kg lisää omaan kisaennätykseen.
Sitten oli aika kuningaslajin, tuon miehuuskokeen nimeltä maastaveto. Maastavedossa nostoissa sama taktiikka kuin kyykyssäkin: alhaisemmat aloitukset ja isommat korotukset. Punttitohtori Hakkaraisen ohjeiden mukaisesti lähdettiin liikkeelle 245 kilosta, joka oli helppo. Toiseen nostoon 20kg korotus ja sekin ylös varsin mallikkaasti ilman ongelmia (joskin lopussa tapahtui pieni notkahdus, joka kuitenkin oli sen hetkisen tuomarilinjan mukaan täysin toleranssissa). No, viimeiseen sitten katsoin parhaaksi korottaa raudaksi oma kisaennätykseni 280kg. Huikaisevan kannustuksen saaneena niin huoltajilta kuin yleisöltäkin lähdin tätä vetoa yrittämään. Lattiasta lähdettiin hyvin, paketti kasassa ja tankokin vielä mukana. Polvilinjaan saavuttuani kyseinen rauta mukanani kuitenkin jämähdin kuin sementtiin. Yritin ja yritin, mutta lopulta uupumus vei voiton ja rauta karkasi näpeistä. Positiivisena tästä esityksestä mainittakoon sormilukon toimivuus. Sillä siis jatketaan vastaisuudessakin.
Yhteistulos 647.5kg, joka on 7.5kg huonompi tulos kuin viimeksi. Tämä suhdanne ei paljon mieltä lämmitä. Mutta kuten aina kilpaurheilussa, epäonnistumisia tulee vastaan ja niistä pitää oma päänsisäinen taistelunsa käydä. Kyllä se tästä.
Lopuksi muutama kiitos. Kiitos Savonia ammattikorkeakoululle taloudellisesta tuesta matkallani näihin karkeloihin. En usko, että moni koulu tulee tämmöisissä touhuissa opiskelijan tueksi ja sekös lämmittää mieltä. Lisäksi kiitos valmentajilleni Sami Hakkaraiselle ja Seppo Räsäselle, tällä kertaa ei onnistuttu, mutta kyllä se vielä joskus tärähtää! Kiitos huoltajalleni, Isälleni Ari Savolaiselle, oot luottoukko näissä hommissa! Kiitos myös perheelleni ja tyttöystävälleni mukanaolosta ja mahtavasta kannustuksesta
Tulevaisuuden kuvioista sanon seuraavaa:
”Did I ever tell you what the definition of insanity is? Insanity is doing the exact... same fucking thing... over and over again expecting... shit to change... That. Is. Crazy.” - Vaas, Far Cry 3.

 

Jere SavolainenJere Savolainen

 

 

Tuomas Puhakka oli 9. yhteistuloksella 622,5kg (227,5-140-255) 393,67Wilk's. Kaikki Tuomaksen ennätys tuloksia.

 

Kisoihin valmistautumiseen ei paljon jäänyt tällä kertaa aikaa, kun kilpailuiden välissä oli kuusi viikkoa, joista ensimmäinen meni sairastellessa. Neljä viikkoa ennen kisaa aloitin myös iltatyöt ja loput illat menivätkin treenatessa. Juuri ja juuri pääsin siihen kuntoon, että kehtasin lähteä kisaamaan. Paino oli pysynyt hyvin kurissa ja olin taas alle 92 kiloa eli varaa on vielä tällä saralla. Kyykyt olivat raskaan tuntuisia mutta aloitusta(220) ei kuitenkaan tarvinnut laskea ja toiseen mentiin vielä suunnitelman mukaan eli 225 tankoon ja 2-1 hyväksytty nosto. Tunsin, että en ollut samassa vedossa, kuin viimeisessä kovassa kyykkytreenissä, jossa otin 230, niin viimeiseen lastattiin 227,5. Tiukka puristus ja 2-1 hyväksytty nosto ja sivusin kisaenkkaa. Kyykyssä pääsin antamaan kaikkeni ei voi kuin olla tyytyväinen. Penkki kulki ihmeen hyvin mutta suunnitelmasta ei lipsuttu 135-137,5-140 sarja ja kaikki 3-0 läpi ja kevyesti ylös vaikka takareisi yritti krampata. Kisaenkkaan 2,5 kilon parannus tästä oli hyvä jatkaa maastavetoon, jossa kokeiltiin vähän riskimpää taktiikkaa ja aloitukseen lastattiin kisaennätys 255. Rauta tuli varmasti ylös mutta ei niin kevyesti kuin olisin toivonut. Vitonen lisää ja nosto meni hiukan alas ja hylsyyn. Ainoa nosto, joka jäi kaivelemaan. Kolmannella olin jo niin poikki, että enempää annettavaa ei ollut. Yhteistulos 622,5 viisi kiloa parannusta ennätykseen, mihin on pakko olla tyytyväinen tällä valmistautumisella. Tästä on hyvä jatkaa ja aikaa on vielä tänä vuonna tätä tulosta parannella. On vielä auki lähdenkö nostamaan seuran omiin kisoihin. Ainakin jossain muodossa olen mukana.

 

Tulokset

 

Hannan nosto video

Jeren nosto video

Tuomaksen nosto video

 

Kuvia kisoista

 

 

 

 

 

.

Viimeksi päivitetty 04.04.2017 17:58