Uutiset Tapani Puhakka EM 5. Masters klassisen voimanostokisoissa
Tapani Puhakka EM 5. Masters klassisen voimanostokisoissa PDF Tulosta Sähköposti
10.03.2018 16:25

Mastersien ensimmäiset klassisen voimanoston EM-kilpailut pidettiin 6.-10.3.2018 Ruotsissa Helsingborgissa.
Kuopion Painonnostajista oli Tapani Puhakka kilpailemassa sarjassa M4 93kg sijoittuen viidenneksi yhteistuloksella 345kg (80-95-170). Laji pronssia penkkipunnerruksessa ja maastanostossa.

 

Tapani Puhakka ja Forys KazimierzTapani Puhakka ja Forys Kazimierz

 

 

Teksti Tapani Puhakka, kuvat Tapani Puhakka ja Margetta Salminen.

 

Tapanin pieni kertomus reissusta:

Maanantaiaamuna Rissalasta Vantaalle ja siitä Kööpenhaminaan josta junalla Juutinrauman yli Helsingboriin, jos kaikki olisi mennyt aikataulujen mukaan olisimme olleet jo iltapäivällä perillä.
Mutta eihän se aina niin mene, Vantaalta lähtö siirtyi lähes kaksi tuntia, Kastrupin kentällä ei ollut vastassa kisajärjestäjän vastaanottajaa junalippujen kera, ostettiin junaliput, kaksi seuraavaa junavuoroa oli peruttu, sitten päästiin kuitenkin junalla Malmöön eli oltiin oikeassa maassa. Porukka alkoi jo hermostua moiseen junailuun joten tilataksiin ja 70 km taksilla ja perillä oltiin.

Tiistaina ei ollut muuta kuin aikaa odotella iltaa ja punnitusta, punnitus ajallaan, nostojen aloitus reilun tunnin aikataulusta myöhässä. Sarjassani oli meitä kolme samaa ukkoa kuin Minskin MM-kisassa viime kesänä, Kazimierz Forys  lähtöisin Puolasta nyt saksalainen varsinainen kisatykki nytkin joka osioon uudet europan ennätykset, Clive Lingard englantilainen ja lisäksi kaksi ruotsalaista joita kyllä näissä kisoissa riitti joka sarjaan ( ruotsalaiset saavat joka kisaan uudet T paidat, nostotrikoot ja polvisukat, koska meillä? )

Kun aloituslistat oli nähty selvisi, että ehkä lajimitalli olisi mahdollista, koska vaaka oli armollinen, olin 50 g kevyempi englantilaista eli seurataan mitä hän tekee penkissä ja vedossa. Reisi oli vaivannut reilun kuukauden mutta viikkoa ennen kisaa oli ihmeparantuminen tapahtunut, joten varovasti vetämään. Iivo Niskasella ja minulla on sama hieroja joka teki hyvää työtä. Tosin kyykky ja vetotreenejä ei pystynyt muutamaan viikkoon tekemään

Saatiin aikaiseksi hyvä kisa jota lopeteltiin hieman ennen puolta yötä, kolme vetäjää 2,5 kilon sisällä, olisihan siitä lajihopean voinut vetää mutta nyt näin. Parisataa kiloa eroa voittajaan eli vielä täytyy treeniä lisätä.
Foryksen vaimo on muuten suomalainen joten ollaan melkein sukulaisia, vein hänelle suomen edustuspaidan jos vaikka vaihtaisi maata.

Muutama tunti unta ja aamulla junalla Kastrupiin ja Finskillä yöksi kotiin niin kuin mainos joskus oli. Ei siellä kauan mennyt eläkeläisen kallista aikaa!

 

 Tulokset

 

Tapsan kisakuvia

 

 

 

 

 

Viimeksi päivitetty 10.03.2018 16:45