Uutiset EM-kisaraportti
EM-kisaraportti PDF Tulosta Sähköposti
10.05.2009 18:30

Kisapäivä 8.5.2009 alkoi puurolla ja kahvilla Hotelli Tornedaliassa Ruotsin Övertorneåssa. Aamupaino oli omalla vaa'alla mitattuna 99,8 kg. Kisapaikalle mentiin hyvissä ajoin seuraamaan aamun kilpailua. Punnitus alkoi klo12.30 ja kisavaaka näytti 99,7 kg.

 

Kyykyn viimeinen lämmittelynosto oli 280 kg. Aloituspaino oli 300 kg, joka tuli hyvin ylös. Toiseen nostoon 10 kg korotus ja myös se tuli hyvin. Viimeiseen yritykseen oma henkilökohtainen ennätyspaino 320 kg, joka kuitenkin tällä kertaa oli liikaa.

 

Seuraavana oli vuorossa penkkipunnerrus. Lämmittely sujui hyvin ja näytti siltä, että aloituksen kanssa ei pitäisi olla ongelmia. Ensimmäinen yritys aloituspainosta 220 kg oli kuitenkin ponneton ja tuli nihkeästi ylös, eli siitä hylätty. Toinen yritys oli jo huomattavasti parempi ja painot tulivat ilman vaiheita ylös, mutta takapuoli pääsi nousemaan hieman ja nostosta tuli hylätty tuomariäänin 2-1. Viimeisessä yrityksessä loppuivat voimat ja nosto jäi vajaaksi.

 

Viimeisenä oli maastanosto. Aloitus 300 kg:sta oli helppo. Toiseen nostoon 320 kg, joka tuli myös helposti ylös. Sen jälkeen loistavasti huoltajana toiminut Paavilaisen Tommi laskeskeli painoja, millä saataisiin lajimitali. Viimeiseen nostoon laitettiin 340 kg. Nosto onnistui hyvin ja sillä oltiin kiinni vedon hopeassa. Anibal Coimbra veti kuitenkin viimeisellään 345 kg, jolla kiilasi ohi.

 

Jari Martikainen ja Sami Hakkarainen.Jari Martikainen ja Sami Hakkarainen.


Osa kisoihin asettamistani tavoitteista täyttyi, kun saavutin maastanostossa lajimitalin eli EM-pronssia. Harmittamaan tietysti jäi, etten saanut penkkipunnerrus- ja yhteistulosta.

 

Jari Martikaiselle, Tommi Paavilaiselle ja Petteri Keräselle iso kiitos loistavasta huollosta.

 

Ylitorniossa oli järjestetty loistavat kisat! Kiitos siitä Aavasaksan Kisalle. Toivottavasti nämä kisat nähdään joskus televisiossa....

Viimeksi päivitetty 24.02.2010 17:22